Glowy Skin

Glowy Skin

Heb jij geen last van een overheersend huidprobleem of ben je juist van je huidprobleem af en wil je gaan werken aan de #DeliaGlow?

Het verbeteren van je huidconditie gaat niet van de een op de andere dag. Ik vergelijk het eigenlijk altijd met werken aan je summerbody. Als je lang niet naar de sportschool bent gegaan en niets aan je voeding hebt gedaan kun je niet opeens gaan liften met het zwaarste gewicht in de sportschool. Nee, het is belangrijk om een goed schema voor jezelf op te stellen en je lichaam langzaam kennis te laten maken met het trainen. Dit geldt ook voor huidverzorging: het is belangrijk om je huid langzamerhand kennis te laten maken met huidverzorging.

1. De opperhuid

De opperhuid (epidermis) is de huidlaag die wij aan de buitenkant zien. De laag bestaat uit de hoornlaag en de slijmlaag. De hoornlaag beschermt onze huid eigenlijk en biedt de huid stevigheid. De slijmlaag is de laag waar nieuwe huidcellen groeien die uiteindelijk afsterven en in de hoornlaag terecht komen.

2. De lederhuid

De tweede huidlaag is de lederhuid (dermis) deze laag is een grotere laag die bestaat uit je bindweefsel: bloedvaten, lymfevaten, zenuwen en talgklieren. De lederhuid heeft als functie om de opperhuid te voeden.

3. Onderhuids bindweefsel

Het onderhuidse bindweefsel (subcutis) is de grens tussen de spieren en onze huid. Het is een bescherming laag voor onze organen. Deze laag bestaat uit vetweefsel, zweetklieren en bloedvaten.

Huidvernieuwingsproces

Onze huid vernieuwt zich ongeveer iedere 30 dagen. Cellen ontwikkelen zich in de slijmlaag. Doordat onze huid continue nieuwe cellen ontwikkelt bewegen deze cellen langzamerhand naar boven (om plek te maken voor nieuwe cellen), dit proces gaat door totdat de cellen de opperhuid bereiken – de huidlaag die wij aan de buitenkant zien. De cellen sterven af wanneer ze in aanraking komen met zuurstof. Wanneer wij deze cellen niet exfolieren (verwijderen) ontstaat er een dikkere hoornlaag – des te dikker de hoornlaag des te slechter jouw huidproducten hun werking kunnen doen omdat ze gewoonweg niet tot de kern van je huid kunnen komen: daar waar de werking nodig is.

Let's get your inner glow out!

Als je echt voor de glow wil gaan is het belangrijk om de hoornlaag zo dun mogelijk te houden en een goed behandelplan op te stellen. Dit behandelplan moet zo persoonlijk mogelijk zijn omdat iedere huid een andere aanpak nodig heeft. 

HELP IK HEB DIT HUIDPROBLEEM!

Heb je last van dit huidprobleem en wil je hier graag van af? Vul je e-mailadres in en ontvang binnen enkele minuten onze Skin Questionnaire in je mailbox. Zo kunnen onze Mail Skin Advisors je passend huid-, product-, en voedingsadvies geven.