DROGE HUID

Een droge, schilferige- en/of ruwe huid kan ontzettend vervelend zijn. Kenmerkend voor de droge huid zijn schilfers, jeuk, de huid voelt gespannen aan en eventuele dofheid van de huid. Het verzorgen van een droge huid gaat dan ook veel verder dan alleen het aanbrengen van vette crèmes en lotions.

DIRECT NAAR SKIN QUESTIONNAIRE
 • Oorzaak droge huid

  Een droge  huid ontwikkelt zich wanneer je huid de natuurlijke vocht inbrengende factoren niet langer kan vasthouden. Met andere woorden, je huid verliest het vermogen om zichzelf aan te vullen. De oorzaak hiervan kan o.a. het verstoren van de huidbarrière en het beschadigen van de microbioom (micro-organismen) zijn door overmatig reinigen, vooral als hier uitdrogende en/of agressieve ingrediënten bij voorkomen.

 • Verwarring droge- en gedehydrateerde huid

  Een gedehydrateerde huid (huidconditie) en een droge huid (huidtype) worden vaak met elkaar verward. Het is belangrijk om te weten wat jouw huidprobleem is om deze effectief te kunnen behandelen.

 • Droge huid

  Een droge huid is een huidtype en is vaak genetisch bepaald. Deze vorm heeft voornamelijk een tekort aan lipiden (vet/talg) waardoor de huid overal droog aanvoelt ook op de handen en het lichaam. Om de beschadiging van de lipide laag van je huid tot zo min mogelijk te beperken is het belangrijk om herstellende en beschermende producten op te nemen in je dagelijkse routine. Voeding en goed drinken zijn van essentieel belang. Je kunt van veel doen om ook van binnenuit te werken aan dit huidprobleem. Je kunt bij ons Skin Lab een afspraak maken viaDelia Skin Clinic

 • Gedehydrateerde huid

  Een gedehydrateerde huid is een huidconditie en kan bij iedereen voorkomen, hierbij heeft je huid vooral een tekort aan vocht (water). De huid kan zowel vet als droog aanvoelen ook kan je bij een gedehydrateerde huid last hebben van onzuiverheden. Wanneer je huid gedehydrateerd is gaat je huid uit zelfbescherming meer talg produceren waardoor je een glimmende huid en onzuiverheden kan ervaren. Bij het verhelpen van een gedehydrateerde huid is het belangrijk om te focussen op producten die de natuurlijke vochtbalans behouden en herstellen.

Skin Questionnaire Droge Huid

Je hebt je aangemeld voor het huidprobleem “droge huid.” Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw lifestyle, gezondheid en huidsituatie heb ik een handige Skin Questionnaire opgesteld. Geef mij 5 minuten van jouw kostbare tijd en ik geef jou een glow!