PIGMENTVLEKKEN

(Hyper-)pigmentatie ontstaat als reactie op overmatig melanine in onze huid. Melanine is het pigment dat kleur geeft aan onze huid. Melanine is van essentieel belang voor de bescherming van onze huid tegen schadelijke UV-straling. Alhoewel, een overproductie van melanine kan ook negatieve effecten hebben op onze huid. Pigmentatie kenmerkt zich door kleine, donkere vlekjes op de huid en komt vaak voor in het gezicht, de handen en op de armen.

DIRECT NAAR SKIN QUESTIONNAIRE
  • 1. Blootstelling aan de zon

    Wanneer je je huid vaak blootstelt aan UV-straling zonder je huid goed te beschermen ontstaat er zonneschade. Omdat de melanine in je huid, je huid wil beschermen tegen zonneschade gaat de melanine zich vermenigvuldigen in je huid waardoor je dus met een overproductie hiervan zit. Een teveel aan melanine is het resultaat van hyperpigmentatie in dit geval.

  • 2. Hormonen

    Je kan ook last hebben van pigmentvlekken wanneer je hormonen niet stabiel zijn. Hormoonpigmentatie kennen we ook wel als melasma of de zwangerschapsmaker. Hormonale acne komt voornamelijk voor bij vrouwen.

  • 3. Acne-littekens

    Acne wordt vaak vervolgd door aanhoudende pigmentatie van de huid. De plek waarop je een pukkel hebt gehad kleurt vaak donkerder dan de rest van de huid.

Skin Questionnaire Pigmentvlekken

Je hebt je aangemeld voor het huidprobleem “pigmentvlekken.” Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw lifestyle, gezondheid en huidsituatie heb ik een handige Skin Questionnaire opgesteld. Geef mij 5 minuten van jouw kostbare tijd en ik geef jou een glow!