ROSECEA

Rosacea is een chronische, genetisch bepaalde, aandoening van de bloedvaten. Deze aandoening wordt gekenmerkt door roodheid in het gezicht, soms in combinatie met bultjes, (rode) ontstekingen en/of zwelling. Deze huidaandoening komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en vaak ontwikkelt het zich vanaf het 30elevensjaar. De oorzaak van rosacea is onbekend.  

DIRECT NAAR SKIN QUESTIONNAIRE
 • ONTWIKKELINGEN ROSACEA

  Rosacea ontwikkelt zich door 4 stadia. Het eerste stadium kenmerkt zich door blozende wangen – die urenlang rood kunnen blijven -, zichtbare vaatjes in de huid en een prikkende soms pijnlijke huid na blootstelling aan factoren zoals wind, kou en cosmetica. Stadium twee kenmerkt zich door het ontstaan van rode bultjes, zichtbare poriën en eventuele zwelling van het gezicht. In het derde stadium ontstaan er grotere ontstekingen, verdikt de huid (met name rondom de neus) en verruwt de huid. In het laatste stadium kan men ook oogklachten ervaren zoals wazig zicht of zelfs ontsteking van het slijmvlies in de oog of de iris.

 • COUPEROSE

  Couperose kan een symptoom zijn bij rosacea maar kan ook alleen optreden. Hierdoor wordt couperose weleens verward met rosacea. Waar
  rosacea een chronische ontstekingsziekte van de huid is couperose het resultaat van een nesteling van kleine, rode en blauwe bloedvaatjes die zichtbaar in de huid zitten. Couperose ontstaat door afzwakking van de vaatwandjes. De huid verliest, naarmate we ouder worden, geleidelijk stevigheid en elasticiteit waardoor de vaatwandjes in onze huid ook afzwakken. Ook erfelijkheid speelt hierbij een belangrijke rol: de sterkte van onze vaatwandjes is namelijk erfelijk bepaald. 

 • BEHANDELING

  Wat goed dat je de stap hebt genomen om jouw huidconditie te verbeteren! Om een goede routine voor je te kunnen samenstellen heb
  ik wat insights nodig over jouw lifestyle, gezondheid en huidige
  huidconditie. Door gebruik te maken van deze handige Skin Questionnaire tool kan ik jou voorzien van persoonlijk advies. Geef mij daarom 5 minuten van jouw kostbare tijd en ik geef jou de glow!  

Skin Questionnaire Rosacea

Je hebt je aangemeld voor het huidprobleem “droge huid.” Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw lifestyle, gezondheid en huidsituatie heb ik een handige Skin Questionnaire opgesteld. Geef mij 5 minuten van jouw kostbare tijd en ik geef jou een glow!